maanantai 24. helmikuuta 2014

Ylikypsää härän rintaa

Näin talvella tulee tehtyä enemmän tuhtia ruokaa. Niinpä testasin ylikypsää härän rintaa joka tuntuu olevan tällä hetkellä monen ravintolan listalla. Vähemmän käytetyt ruhonosat ovat minusta jääneet liian vähälle huomiolle. Rinta vaatii pitkän kypsymisajan joten se ei ole kiireisen kokkaajan listalla :) Minulle tuli testaukseen hyvä tilaisuus kun tilasin jälleen lihasatsin (filepaketin) ja kun kävin hakemassa paketin  Lehtolan Tilalta (josta saa muuten ihan parasta naudanlihaa!), ostin sieltä myös reilun kilon rintapalan. Töissä keittiömestarimme ehdotti lihan pekonilla täyttämistä ja pitkään hauduttamista mausteisessa lihaliemessä.

Otin lihasta kalvot pois, rasvakerros kannattaa jättää, muuten lihasta voi tulla kuivaa. Täytin lihan pekonilla ja rullasin tiiviiksi paketiksi, sidoin puuvillalangalla, maustoin pinnan (myös sisuksen) hyvin (suola&mustapippuri), otin pannulla voissa värin pintaan  ja annoin hautua lihan uunissa lihaliemessä 130 asteisessa uunissa kaikessa rauhassa nelisen tuntia. Kannattaa valella liemellä lihaa välillä ja pitää kansi/folio päällä jottei liha kuivu. Ja kyllä tuli tosi hyvää! Kannattaa ihmeessä testasta! Lisäkkeeksi tein Demi Glace-kastikepohjasta punaviini-valkosipulikastikkeen jota keitin kokoon kaikessa rauhassa lihan kypsyessä uunissa. Lisäkkeeksi tein timjamilla maustettuja uunilohkoja. 

Tiivis lihapaketti

Väriä pintaan

Valmis annos

1 kommentti:

  1. Mitäs muuta kuin porkkanaa ja sipulia meni uuniin kaveriksi?

    VastaaPoista