maanantai 24. helmikuuta 2014

Kanawokki ja friteerattua kanaa itämaiseen tapaan


Friteerattua kanaa ja jasmin-riisiä
Kanawokki ja kastikkeita
Friteerattu kana on yksi lempiruoistani. Tilaan sitä aina, jos olemme kiinalaisessa syömässä. Kanapalojen rapea kuori yhdistettynä soija-, hapanimelä-, ja muihin kastikkeisiin on niin hyvää! Olen testannut erilaisia taikinoita ja Hellapoliisin ohje on ollut tähän mennessä paras ja toimivin. Tämä on hyvin perinteinen ohje, saman tyyppistä friteeraustaikinaohjetta olen itse käyttänyt kun olen ollut ravintolassa töissä. Broilerinrintafilepaloja kannattaa vähän maustaa oman maun mukaan esim. currylla ja mustapippurilla ennen vehnäjauhoissa pyörittämistä. Vaihtoehtoisesti voit sekoittaa mausteet suoraan vehnäjauhoihin. Broilerinrintafilettä tähän ohjeeseen tarvitaan n. 4 kpl (leikkaa file n. 6 osaan, riippuen fileen koosta)
Friteeraustaikina: 
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
1 muna
2 rkl öljyä
2 1/2 dl kivennäisvettä

lisäksi: n. 1 dl vehnäjauhoja ja öljyä kypsennykseen
Sekoita friteeraustaikinan ainekset sekaisin ja anna seistä n. 10 minuuttia
Pyöritä broilerinpalat vehnäjauhoissa ja upota ne sitten frittitaikinaan. Friteeraa palat reilussa öljyssä (175 astetta) kauniin ruskeiksi. Tarjoile riisin ja makean chilikastikkeen kera. Meillä tarjolla oli myös Creme Fraichea riisin, soijakastikkeen, chilikastikkeen ja hapanimeläkastikkeen lisäksi.




Teen nykyään tosi paljon wokkeja koska ne ovat todella nopeita ja helppoja tehdä erilaisia versioita. Kävimme äitini kanssa aasialaisessa kaupassa ja innostuttiin sitten ostamaan erilaisia kastikkeita wokkeihin, täysjyvänuudeleleita lähdettiin alunperin ostamaan. Riisiviinietikkaa, hoisin-kastiketta, seesamiöljyä, chiliöljyä, chiliä, sitruunaruohoa, kalakastiketta ja riisinuudelia tarttui mukaamme. En maustanut wokkia kovinkaan paljon kastikkeilla (lähinnä soijaa ja hapanimelää kastiketta) vaan maisteltiin eri kastikkeita lautasella. Pitkästä aikaa käytimme myös syömäpuikkoja joten illallinen sujui sitten varsin verkkaisessa tunnelmassa :). Lisäkkeenä oli seesaminsiemeniä ja tuoreesta mangosta, jäävuorisalaatista, sipulista ja chilistä tehtyä salaattia jossa liraus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Wokin tein Apetitin Vietnamise-wokkivihanneksista, sipulista, broilerisuikaleista ja riisinuudelista. Jatkossa ostan kyllä perinteisiä munanuudeleita (täysjyvä). Riisinuudeli ei ollut minusta niin hyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti