perjantai 31. tammikuuta 2014

Koti täynnä rakkaita tavaroita ja muistoja

Minulle sisustaminen (=tavaroiden uudelleenjärjestäminen :) ) on vähän niinkuin harrastus. Olen kokeillut monta eri variaatiota kodissamme. Meillä on 1942 rakennettu hirsirunkoinen talo, jossa olohuoneessa ja keittiössä on hirsiseinä näkyvillä. Se olikin asia johon taloa ostaessamme 10 vuotta sitten ihastuimme. Olemme remontoineet taloa vuosien varrella, sauna ja vessa ovat saaneet uuden ilmeen. Yläkerran ikkunat vaihdettiin ja makuuhuone sai maalia ja tapettia seinään. Silloin kuin remontoin makuuhuonetta, halusin siitä harmaa-valkoisen. Kaikki ruskeat kalusteet möimme pois, samoin ruskeakuvioinen tapetti sai harmaan tapetin. Olimme lopputulokseen tyytyväisiä.

Olen kokeilut harmaan ja valkoisen sävyjä myös olohuoneeseen, mutta vasta nyt kymmenen vuoden kokeilulla olen tullut siihen johtopäätökseen että kyllä se väri on ruskea ja yksityiskohtina kulta eri väreissään. Se näyttää lämpöisemmältä ruskeaa hirsiseinää vasten. Toki meillä on valkoinen sohva ja valkoiset senkit jotka jotenkin "raikastavat" kokonaisuutta.

Makuuhuone ennen muutosta
Muutoksen jälkeenMutta ne ruskeakultaiset tavarat joita olen säästellyt ja siirrellyt löysivät taas paikkansa. Tavaroita mallatessa ja siirrellessä uudelleen, muistot tavaroiden alkuperäisistä paikoista muistuivat mieleen. Suurimmalla osalla näistä "ruskea-kultaisista" tavaroista on tärkeä muisto jota aionkin vaalia ikuisesti ja ne saavat olla kotona parhaalla paikalla. On paljon rakkaita tavaroita joihin liittyy tunnearvoa ja muistoja - ne säilyvät. Nyt huomaan että ne tavarat tuovat tietynlaista lämpöä ja kauniita muistoja kotiimme joita on mukava muistella kynttilän palaessa ja pakkasen ulkona paukkuessa. <3 Pitäkää hyvää huolta muistoistanne <3 .
Olohuone
Tärkeitä muistoja
Tärkeitä muistoja
Mummin perintojä

Muistoja...


Lamput ovat intohimoni ja onneksi mieheni on löytänyt kaksi Maria Theresia-kristallikruunua huutokaupoista. Toinen on makuuhuoneessa ja toinen keittiön pöydän päällä.

Olohuoneen lampun ostimme vuosia sitten  Tattarisuon antiikista josta löytyy ihania aarteita antiikista kiinnostuneille. Kannattaa ehdottomasti käydä paikan päällä jos Helsingin seudulla liikkuu.

Olohuoneen lamppu

Keittiön Maria Theresia

Olohuone


Hiiliastiat uudessa käyttötarkoituksessa :)


Puukeinuhevonen

Makuuhuoneen tauluja
Huovutettu "opettajatar" -kissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti