Vieraat ovat melkein jo ovella...näin syksyllä omenat ovat parhaimmillaan ja jos kiire yllättää eikä kaapissa ole kahvileipää tässä nopeasti valmistuva kokkaajan hätävara:) Aikaa omenapiirakan tekemiseen kuluu n. 10 minuuttia.
Ohje:
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Omenaraastetta, kanelia, sokeria
1. Voi ja sokeri sekoitetaan hyvin (voit pehmittää voita hieman mikrossa)
2. Lisää muna ja vatkaa hyvin
3. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja kananmuna
4. Taputtele taikina voidellulle ja korppujauhotetulle vuoalle (pyöreä piirakkavuoka)
5. Kuori ja raasta 3 keskikokoista omenaa.
6. Laita raaste tortun päälle ja ripottele kanelia sokeria
7. Paista 200 asteessa n. 20-25 minuuttia
8. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti