|
Mäkiahon leipäjuustoa ja anopin lakkoja |
Kävin perjantaina tutustumassa Mäkiahon Juustolaan Leivonmäellä. Olen aikaisemmin käynyt juustoloissa ulkomailla mm. Italiassa, Yhdysvalloissa ja Espanjassa. Tila oli pienehkö ja sitä pitävät herttainen eläkeläispariskunta. Yllätys oli suuri, kun emäntä esitteli juustolan toimintaa ja antoi makupaloja juustoista. IHANIA! Juustola on tunnettu leipäjuustostaan ja voin sanoa että ehdottomasti parasta leipäjuustoa näillä leveysasteilla! Juusto ei ollut yhtään "hampaissa narskuvaa kumia" niin kuin ne suurtuottajien leipäjuustot monesti ovat. Tila myy myös muiden tuottajien juustoja, erityisen hyvää juustoa oli myös MTT Jokioisten valmistama Willebrand Cheddarjuusto, mielettömän hyvää:) Rasvapitoisuus 33%, joka tekikin juustosta niin täyteläisen makuisen.
Ostin myös Natustella-suoviinijuustoa jonka valmistukseen on käytetty läheisen kansallispuiston luonnonantimia ja Koskenkorvaa. Natustella odottaa vielä herkkuhetkiä jääkaapissa. Voin lämpimästi suositella käyntiä tilalla, pariskunta kertoo mielellään juuston valmistuksesta (etenkin leipäjuuston). Ostin tilalta myös kokonaisia ohraryynejä josta tein ohraryynipuuroa, ohraryynit sopivat minusta kaalilaatikkoonkin paremmin kuin tavallinen riisi. Ja on ainakin paikallista:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti