lauantai 24. syyskuuta 2011

Hermanni-ystävyyskakku!


 Tyttäreni sai ystävältään Hermanni-ystävyyskakun juuren. En ensin oikein ymmärtänyt mistä on kyse. Tyttöni hoiti Hermannia 8 päivää ja minä kaksi viimeistä. Hyvä kakku ja kiva idea ystävälle:)
Hermanni on ystävyyskakku, joka ei ole rahalla ostettavissa: sen voi saada ainoastaan lahjana. Hermanni perustuu luonnonmukaiselle hiivaprosessille ja se valmistuu kymmenessä päivässä. Älä laita Hermannia jääkaappiin vaan pidä se huoneenlämmössä. Älä myöskään laita Hermannin päälle kantta vaan peitä se esim. pyyheliinalla. Hermannin juuri kestää myös pakastamisen. 

  1. päivä   Tänään sait Hermannin. Kaada hänet kulhoon.
  2. päivä   Hämmennä Hermannia 2-3 kerta päivässä (mielellään puulusikalla).
  3. päivä   Hämmennä kuten eilen.
  4. päivä   Hermannilla on nälkä. Anna hänelle 2dl vehnäjauhoja, 2,5dl sokeria ja 2dlmaitoa.
  5. päivä   Hämmennä taas 2-3 kertaa.
  6. päivä   Hämmennä vielä.
  7. päivä   Ja vielä.
  8. päivä   Ja vielä.
  9. päivä   Hermannilla on taas nälkä! Anna Hänelle sama satsi kuin neljäntenä päivänä.Jaa hänet sen jälkeen neljään samankokoiseen osaan. Jaa kolme osaa ystävillesi tämän reseptin kera. Yhden osan pidät itselläsi.
  10. päivä  Hermannilla on taas nälkä! Nyt hän saa ruokaa viimeisen kerran.
                      Anna hänelle:
                     150 g pehmeää voita
                      3 munaa 
                      2,5 dl sokeria                              
                      3,5 dl vehnäjauhoja                    
                      1tl suolaa                        
                      2tl leivinjauhetta                         
                       200 g pähkinöitä rouhittuna
                       2 tl kanelia

1. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. 
2. Kaada korppujauhotettuun vuokaan ja paista 170 asteessa 60 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Miltä maistui?
    TerhiB

    VastaaPoista
  2. Kakku oli parhaimman makuisia kuivakakkuja mitä olen tähän saakka tehnyt. Siihen voisi vielä raastaa vaikka sitruunaa, tuo vähän raikkautta, kun kakku oli rakenteenteeltaan aika tuhti ja tiivis:)

    VastaaPoista