maanantai 5. syyskuuta 2011

Kalaa pöytään!

Kala on minusta päässyt vähemmälle huomiolle tässä "karppaushässäkässä". Lihan kulutus on kasvanut ja leivän ja perunan vähentynyt mutta kalasta ei mediassa karppauksen yhteydessä mainita. Etenkin rasvainen kala on hyvää ja terveellistä eikä aina tarvitse perunoita kylkeen. Paistan lohtan usein annospaloina medaljongiksi leikattuna ja paistan pannulla voi-öljyseoksessa. Suolaa ja pippuria kylkeen maun mukaan:)
Kalaa ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota ostopaikkaan! En osta kalaa vakuumipakattuna vaan suoraan kalatiskiltä, niin monet kerrat olen saanut vanhan ja "mudan" makuista kalaa:/. Minimanissa täällä Jyväskylässä on ollut hyvä ja laadukas kalatiski ja uskalsin tänään kokeilla uuden Palokan Citymarketinkin kalatiskin lohta, ja hyvää oli. 

Kala-annoksen lisukkeeksi sopii salaatti, kananmunat, Hollandaisekastike, Bearnaisekastike (itse ostan tukusta Knorrin kastiketta 1 ltr tetrassa), tilli-kermakastikkeet ja eritavoin valmistetut kauden kasvikset. Näin sieniaikaan myös sienikastike on hyvää, kermaan tehtynä  tietenkin:) Käytin omasta kasvimaasta pikkuporkkanoita ja tilliä (en ole viherpeukalo todellakaan :). Porkkanoita keitin hetkisen ja kuullotin pannulla voissa tietenkin. Joukkoon lisäsin Ahontuvan Tarhojen Tyrnihunajaa (Huom! tämä tarha sijaitsee Uuraisilla Kyynämöisten kylässä ja myös Karpalohunajaa kannattaa kokeilla esimerkiksi teen joukossa). Lisäsin porkkanoiden joukkoon vielä pilkottua timjamia, parhaiten niiden joukkoon kävisi rakuuna, mutta minulla ei sitä ollut. Annos sopii hyvin vähähiilihydraattistakin ruokavaliota noudattaville. Ei muuta kuin kalaostoksille!

Lohta, kasviksia ja salaattia

4 kommenttia:

 1. Ai, ai miten herkullisen näköistä!! Taitaa olla huomenna kalapäivä :). Kiva blogi sulla, mukava lukea vaihteeks ruokajuttuja ja kattella noita ihania kuvia :)! Tiiä mihin sitä innostuu sun avullas.

  VastaaPoista
 2. Kiitos=) Kiva jos blogi on mieleinen vaikkakin minusta vielä vähän sekava, kun en osaa oikein noita asetuksia=)

  VastaaPoista
 3. Hieno annos.

  Valokuvat suurempina, pliis, kun ovat niin herkullisen näköisiä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ginger:) Laitan kuvia jatkossa isompana:)

  VastaaPoista