Piirakan ohje:
Kuori:
3 dl spelttijauhoa
1 dl hamppujauhoa (tai esim. vehnäjauhoa)
150 g voita
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 porkkanaa
3 sipulia
1 tl rakuunaa tai muuta yrttiä
voita kasvisten kuulottamiseen
Muna-kermamaito:
2 dl maitoa (mielellään täysmaitoa)
2 dl kuohukermaa
0, 5 tl Vogelin yrttisuolaa
Rouhittua mustapippuria maun mukaan
3 dl Mustaleima-emmentalia raastettuna
1. Piirakan kuori: Sekoita jauhot ja rasva monitoimikoneessa. Lisää vesi ja aja taikina palloksi. Kiedo se taikinakelmuun ja laita lepäämään viileään n. 30 minuutiksi.
2. Painele tai kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele se voideltuun irtoreunaiseen vuokaan (painele myös reunoille)
3. Pistele taikina haarukalla ja esipaista kuorta 200 asteessa noin 10 minuuttia.
4. Täyte: Kuori ja raasta sipulit ja porkkanat (voit lisätä joukkoon myös valkosipulia)
5. Kuullota kasvikset pannulla voissa kuultaviksi(älä anna ruskistua).
7. Levitä kasvikset esipaistettuun piirakan kuoreen. Ripottele juustoraaste.
8. Kaada munakermamaito kasvisten päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut hyvän värin.
9. Halutessasi voit lisätä piirakan päälle Luomu-auringonkukansiemeniä (tai muita siemeniä). Paahda siemenet öljyssä pannulla ja mausta suolalla.
10. Herkuttele piirakka raikkaan salaatin kera:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti